RAPARPERIPOSSET
6 annosta
raparperimehu:
300 g raparperia
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl vettä
lisäksi:
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
koristeluun:
mansikoita
Valmista ensin raparperista mehua: pilko raparperit kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keittele muutama minuutti niin, että raparperit kypsyvät ja niistä alkaa irrota nestettä. Kaada raparperit kulhon päällä olevaan siivilään ja painele lusikalla, jotta saat kaiken mahdollisen nesteen irti (näillä ainesmäärillä sain yhteensä ehkä noin 1 1/2 dl raparperimehua).
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.
Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon raparperimehu.
Jaa seos kuuteen tarjoiluastiaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai vaikkapa yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.