FB_IMG_1528379639530.jpg

RAPARPERIPOSSET

6 annosta

 

raparperimehu:

300 g raparperia

1  1/4 dl sokeria

1  1/4 dl vettä

 

 

 

lisäksi:

4 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

 

 

 

koristeluun:

mansikoita

 

 

 

 

Valmista ensin raparperista mehua: pilko raparperit kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keittele muutama minuutti niin, että raparperit kypsyvät ja niistä alkaa irrota nestettä. Kaada raparperit kulhon päällä olevaan siivilään ja painele lusikalla, jotta saat kaiken mahdollisen nesteen irti (näillä ainesmäärillä sain yhteensä ehkä noin 1  1/2 dl raparperimehua).

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.

Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon raparperimehu.

Jaa seos kuuteen tarjoiluastiaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai vaikkapa yön yli.