FB_IMG_1527863555657.jpg

KOKONAISENA GRILLATTU PORSAAN SISÄFILEE 

 

 

1 viljaporsaan sisäfilee (noin 500 g)

 

 

 

marinadi:

2 rkl jallusinappia 

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

4 rkl oliiviöljyä

4 rkl kuivaa valkoviiniä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 

1 Habanero hienonnettuna 

1 tl paprikajauhetta

2 tl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

 

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada marinadi esim. vahvaan pakastepussiin. Laita myös porsaan sisäfilee pakastepussiin ja kääntele se kauttaaltaan marinadissa. Sulje pussi ja anna fileen marinoitua jääkaapissa yön yli.

 

Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.

 

Grillatessa kannattaa käyttää grillausalustaa.

 

Kääntele fileetä grillissä silloin tällöin, ja sivele joka kerta pintaa marinadilla.

Jatka näin kunnes paistomittari näyttää 70 astetta. Grillaukseen menee aikaa noin 30-45 minuuttia.

 

Grillaa filee kypsäksi ja kääri folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

 

 

 

 

VALKOSIPULIPERUNAT GRILLISSÄ

 

500 g peruna-sipulisekoitusta 

4 valkosipulinkynttä 

suolaa myllystä 

valkopippuria myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka, maustamaton

 

 

 

 

Ota esille 2 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät perunat tartu kiinni.

Jaa peruna-sipulisekoitus folioihin ja purista kumpaankin nyyttiin 2 valkosipulinkynttä. 

Pyöräytä päälle suolaa ja valkopippuria myllystä.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle, sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi, tähän menee aikaa noin puolisen tuntia.

 

 

 

 

 

LISUKKEET

 

1 pkt esikeitettyjä grillimaisseja, leikkaa puoliksi

1 keltainen paprika 

1 rs (250 g) miniluumutomaatteja 

1 kesäkurpitsa

 

 

 

viskiöljy:

4 1/2 rkl viskiä 

3/4 dl oliiviöljyä 

1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa 

3/4 tl  suolaa 

2 valkosipulinkynttä puristettuna 

3/4 tl mustapippurirouhetta 

 

 

 

 

Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa lohkoiksi ja laita ne foliovuokaan. Lisää sekaan myös miniluumutomaatit sekä puolet viskiöljystä. Nosta foliovuoka kuumaan grilliin ja grillaa kunnes kasvikset ovat kypsiä.

 

 

Sivele maissintähkät kauttaaltaan viskiöljyllä. 

Grillaa maissintähkiä grillausalustan päällä silloin tällöin käännellen ja sivele grillauksen aikana viskiöljyllä kunnes maissintähkät ovat saaneet kunnolla väriä ja kaikki viskiöljy on käytetty.

 

FB_IMG_1527863572492.jpg

Viinilasillinen: Allegro Organic Primitivo