FB_IMG_1528716257426.jpg

Grillivartaita kahdella tavalla.

 

 

FB_IMG_1528716251002.jpg

MAKEAN TULISET GRILLIVARTAAT

 

6 broilerin ohutta rintaleikettä

1/2 tuore ananas

1 kesäkurpitsa

1 punainen paprika

1 punasipuli

 

 

 

 

maustekastike:

1/2 dl oliiviöljyä

1 dl juoksevaa hunajaa

3/4 dl Sriracha-kastiketta

3/4 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1/2 dl riisiviinietikkaa

2 tl suolaa 

2 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

 

Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.

Leikkaa broilerfileet pitkittäin kahtia. Pujota jokaiseen vartaaseen vuorotellen 2 broilerfileen puolikasta sekä kasviksia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sivele vartaat kauttaaltaan maustekastikkeella.

 

Grillaa, kunnes broilerfileet ovat kypsiä, glaseeraa vartaita maustekastikkeella silloin tällöin myös grillauksen aikana. 

 

 

FB_IMG_1528716253619.jpg

HALLOUMI-KASVISVARTAAT

 

4 rkl rypsiöljyä

2 rkl Poppamies Garlic Rub-mausteseosta

1 pkt halloumia

1 kesäkurpitsa

1 keltainen paprika

miniluumutomaatteja

 

 

 

lisäksi: 

4 broilerin ohutleikettä (glaseeraa Sriracha-hunaja-maustekastikkeella, ohje yllä)

 

 

 

 

Sekoita Garlic Rub ja öljy keskenään. Leikkaa halloumi viipaleiksi (itse leikkasin halloumin 6 viipaleeksi) ja leikkaa juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkittäin yhtä monta siivua, kuin on halloumiviipaleita. Kietaise jokaisen halloumiviipaleen ympärille kesäkurpitsasiivu.

Leikkaa loppu kesäkurpitsa ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi. Pujota halloumit vartaisiin vuorotellen kasvisten kanssa ja sivele vartaat Garlic Rub-öljyllä. Grillaa kypsiksi ja sivele vartaat vielä lopulla öljyllä.

 

FB_IMG_1528716248141.jpg

Halloumi-kasvisvartaita ja broilerfileitä.

 

 

FB_IMG_1528716245231.jpg

Viinilasillinen: Chill Out Crisp & Fruity Riesling Organic