FB_IMG_1529645409757.jpg

GRILLATTU TOMAHAWK

 

suolaliemi:

2 l vettä

100 g hienoa merisuolaa

 

 

 

 

Kiehauta pari desiä vettä ja liuota siihen suola. Lisää loppu vesi. Kaada suolaliemi esim. vahvaan pakastepussiin ja upota tomahawk suolaliemeen. Sido pakastepussi kunnolla kiinni ja nosta se vielä varmuuden vuoksi kulhoon.

Anna tomahawkin suolaantua jääkaapissa vuorokauden ajan.

 

 

 

 

VISKI-COLA BBQ-KASTIKE

 

3 prk tomaattipyreetä

5 dl Coca Colaa (ei mitään light-versiota!)

1 dl bourbon-viskiä (Jim Beam)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

1 rkl tummaa balsamicoa 

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl Poppamiehen Jalosavua

 

 

 

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 60-90 minuuttia.

 

Ota tomahawk huoneenlämpöön tunti-pari ennen grillaamista. Tähän ruokaan kuluu noin 1/3 bbq-kastikkeesta, mutta loppu kastike säilyy kyllä jääkaapissa noin viikon ajan, tai sitten voit halutessasi pakastaa yli jääneen kastikkeen.

 

Kuumenna grilli ja sivele tomahawk kauttaaltaan bbq-kastikkeella.

Grillatessa kannattaa käyttää grillausalustaa.

 

Grillaa tomahawkia yhteensä noin puoli tuntia, välillä käännellen. Sivele pinta bbq-kastikkeella joka kerta kun käännät tomahawkin.

Itse en tällä kertaa mitään paistomittareita käyttänyt ja mielestäni lihan kypsyys oli juuri sopiva, hieman punertava keskeltä.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.5.2016%2

 

 

 

 

FB_IMG_1529167688117.jpg

VALKOSIPULIPERUNAT GRILLISSÄ

 

12 kpl keitettyjä uusia perunoita

6 valkosipulinkynttä 

suolaa myllystä 

valkopippuria myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka, maustamaton

 

 

 

 

Ota esille 3 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät perunat tartu kiinni.

Paloittele folioihin (4 perunaa/folionyytti) ja purista jokaiseen nyyttiin 2 valkosipulinkynttä. 

 

Pyöräytä päälle suolaa ja valkopippuria myllystä.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle, sulje nyytit tiiviisti ja grillaa noin 15 minuuttia.

 

 

Palanpainikkeena tällä kertaa Big Buckle Shiraz, joka sopi tälle aterialle mielestäni ihan täydellisesti.

 

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE! 😊