FB_IMG_1528699102923.jpg

GEISHA-KAKKU

 

pohja:

1 pötkö Domino-keksejä

50 g voita sulatettuna

 

 

 

 

täyte:


4 liivatelehteä

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

400 g Geisha-suklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

 

 

Aseta reunavuoka (halk. 22 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos kakun pohjaksi.

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

 

Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.

Kuumenna vesi, purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvan kuumaan veteen.

Vatkaa seos ohuena nauhana keltuais-mascarponeseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Kääntele sulatettu suklaa täytteen joukkoon.

Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.