GEISHA-KAKKU
pohja:
1 pötkö Domino-keksejä
50 g voita sulatettuna
täyte:
4 liivatelehteä
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
400 g Geisha-suklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Aseta reunavuoka (halk. 22 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos kakun pohjaksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.
Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon.
Kuumenna vesi, purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvan kuumaan veteen.
Vatkaa seos ohuena nauhana keltuais-mascarponeseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Kääntele sulatettu suklaa täytteen joukkoon.
Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.