XANTÉ-SUKLAAJÄÄTELÖ
noin 1 litra valmista jäätelöä
2 kananmunaa
1/4 dl sokeria
1/2 dl glukoosisiirappia
1/2 dl Xanté-konjakki-päärynälikööriä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g tummaa (60 %) suklaata sulatettuna
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.
Sekoita glukoosisiirappi ja Xanté muna-sokerivaahdon joukkoon.
Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Kääntele sulatettu suklaa se massan joukkoon.
Kaada jäätelömassa sitten noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.
Annoksessa lisäksi myös Mokkajäätelöä sekä Bailey's-mascarponejäätelöä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.