FB_IMG_1527330995650.jpg

XANTÉ-SUKLAAJÄÄTELÖ

noin 1 litra valmista jäätelöä

 

 

2 kananmunaa

1/4 dl sokeria

1/2 dl glukoosisiirappia

1/2 dl Xanté-konjakki-päärynälikööriä

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g tummaa (60 %) suklaata sulatettuna

 

 

 

 

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita glukoosisiirappi ja Xanté muna-sokerivaahdon joukkoon.

Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Kääntele sulatettu suklaa se massan joukkoon.

 

 

Kaada jäätelömassa sitten noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.

 

Annoksessa lisäksi myös Mokkajäätelöä sekä Bailey's-mascarponejäätelöä.