18402944_421880604840620_440111610199420

SITRUUNAISET BROILERLEIKKEET

 

1 rs (430 g) maustamattomia broilerin ohutleikkeitä

 

 

marinadi:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

1 sitruunan mehu

1 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 iso valkosipulinkynsi puristettuna

 

 

 

leivitykseen:

1 dl vehnäjauhoja

1 dl ruiskorppujauhoja

1 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 sitruunan raastettu kuori

 

 

paistamiseen:

voita 

muutama timjaminoksa

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset ja kääntele kääntele broilerleikkeet joukkoon, niin että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

 

Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot sekä mausteet lautasella. Kääntele broilerleikkeet kauttaaltaan jauhoseoksessa. Sulata pannulla reilun kokoinen nokare voita ja lisää pannulle myös muutama timjaminoksa.

Paista broilerleikkeet kypsiksi.

 

 

 

 

 

SITRUUNARISOTTO 

 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

nokare voita

loraus oliiviöljyä

1 sitruunan raastettu kuori + mehu

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

8 dl kasvislientä (2 kasvisliemikuutiota + 8 dl kiehuvaa vettä)

2 dl vastaraastettua parmesaania

1 tl suolaa

2 tl juoksevaa hunajaa

nokare voita (noin 2 rkl)

mustapippuria myllystä

 

 

 

tarjoiluun:

paahdettuja pinjansiemeniä

vastaraastettua parmesaania

raastettua sitruunankuorta

 

 

 

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne kulhoon jäähtymään.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 8 dl vettä ja liuota siihen 2 kasvisliemikuutiota. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa nokare voita ja loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota myös sitä hetki. Lisää kasariin myös sitruunan kuori ja mehu. Kaada riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua rauhallisesti hämmentäen, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.

Ala sitten lisätä kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Lisää kasvislientä erissä kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (purutuntumaa saa kuitenkin vähän jäädä) ja risoton rakenne kermainen ja valuva.

Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, maun mukaan suolaa, hunajaa ja mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti paahdettujen pinjansiementen ja parmesanraasteen kera.

 

Tällä kertaa valmistin risoton glaseerattujen kanankoipien lisukkeeksi, mutta risotto sopii erinomaisesti myös kalan lisukkeeksi.