SITRUUNAISET BROILERLEIKKEET
1 rs (430 g) maustamattomia broilerin ohutleikkeitä
marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruiskorppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
paistamiseen:
voita
muutama timjaminoksa
Sekoita marinadin ainekset ja kääntele kääntele broilerleikkeet joukkoon, niin että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot sekä mausteet lautasella. Kääntele broilerleikkeet kauttaaltaan jauhoseoksessa. Sulata pannulla reilun kokoinen nokare voita ja lisää pannulle myös muutama timjaminoksa.
Paista broilerleikkeet kypsiksi.
SITRUUNARISOTTO
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
nokare voita
loraus oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori + mehu
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kasvislientä (2 kasvisliemikuutiota + 8 dl kiehuvaa vettä)
2 dl vastaraastettua parmesaania
1 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
nokare voita (noin 2 rkl)
mustapippuria myllystä
tarjoiluun:
paahdettuja pinjansiemeniä
vastaraastettua parmesaania
raastettua sitruunankuorta
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne kulhoon jäähtymään.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 8 dl vettä ja liuota siihen 2 kasvisliemikuutiota. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa nokare voita ja loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota myös sitä hetki. Lisää kasariin myös sitruunan kuori ja mehu. Kaada riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua rauhallisesti hämmentäen, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Lisää kasvislientä erissä kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (purutuntumaa saa kuitenkin vähän jäädä) ja risoton rakenne kermainen ja valuva.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, maun mukaan suolaa, hunajaa ja mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti paahdettujen pinjansiementen ja parmesanraasteen kera.
Tällä kertaa valmistin risoton glaseerattujen kanankoipien lisukkeeksi, mutta risotto sopii erinomaisesti myös kalan lisukkeeksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.