FB_IMG_1523185687503.jpg

PORSAANFILEETÄ APPELSIINIKASTIKKEESSA

 

marinadi:

1 porsaan sisäfilee (noin 500 g) 

1 kananmunan valkuainen

1 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl soijaa

2 rkl maissijauhoja

 

 

 

paistamiseen:

seesamiöljyä 

 

 

 

kastike:

1 Habanero silputtuna 

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 rkl inkivääritahnaa

3 appelsiinin raastettu kuori + mehu

3 rkl soijaa

1 tl fariinisokeria

3 rkl riisiviinietikkaa

1 tl mustapippurirouhetta

(suolaa tarvittaessa)

1 nippu kevätsipulia silputtuna

 

 

 

 

Leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele fileesuikaleet marinadin sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Paista lihasuikaleet kahdessa erässä pannulla seesamiöljyssä. Siirrä paistetut lihat lautaselle odottamaan.

Kuullota Habanero- ja valkosipulisilppuja hetki pannulla. Lisää inkivääritahna ja sekoita. Lisää loput kastikkeen ainekset sekä paistetut lihasuikaleet pannulle.

Lisää kevätsipulisilppu valmiin kastikkeen joukkoon ja tarjoile kastike keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kera.