FB_IMG_1527863575394.jpg

MARENKIKAKKU

marenkipohjat 2 kpl halkaisijaltaan n. 18 cm:

 

4 kananmunan valkuaista

2 dl Siro erikoishienoa sokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl maissijauhoja 

1 tl valkoista balsamicoa

 

 

 

 

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri. 

Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Piirrä leivinpaperiin 2 ympyrää kakkuvuokaa apuna käyttäen. Käännä paperi ja pursota pyöreät marenkipohjat.

Paista 125 asteisessa uunissa (tai kiertoilmassa 100 asteessa) 2 tuntia. Anna marenkien jäähtyä ja irrota vasta sitten leivinpaperista.

 

 

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (500 g) mascarponea

2 rkl tomusokeria 

1/2 tl vaniljajauhetta

mustikoita ja vadelmia, täytteeksi ja koristeluun

 

 

 

Sekoita mascarpone kermavaahdon joukkoon. Mausta maun mukaan tomusokerilla ja vaniljajauheella.