FB_IMG_1525866001493.jpg

LAKKA-KERMAKAKKU

 

pohja:

4 kananmunaa 

1 1/2 dl sokeria 

1 1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

 

 

kostutus:

noin 4 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

 

 

 

 

täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

200 g lakka-tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

300 g lakkoja (pakastimesta)

sulaneiden lakkojen mehu (noin 2 rkl)

 

 

 

 

kakun pinnalle:

150 g lakkoja

1/2 dl hyytelösokeria 

1 dl vettä

 

 

 

 

koristeluun:

6 dl kuohukermaa  vaahdotettuna 

tomusokeria maun mukaan 

 

 

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri sekä sulatetut lakat kermavaahdon joukkoon. 

Kuumenna sulaneiden lakkojen mehu esim. mikrossa.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 

Levitä puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle. 

 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

 

Kaada päälle loppu täyte.

 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja peitä pinta lakoilla, jätä kuitenkin pari senttiä reunoista ilman lakkoja. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiille lakkojen päälle esimerkiksi silikonisudin avulla. 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.

 
Pursota kakun reunat kermavaahdolla.