FB_IMG_1526293875275.jpg

KOKONAISENA GRILLATTU PORSAAN SISÄFILEE 

 

 

1 viljaporsaan sisäfilee (noin 500 g)

 

 

 

marinadi:

4 rkl viskiä

4 rkl rypsiöljyä

2 rkl jallusinappia

3 rkl hunajaa

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1 tl paprikajauhetta

2 tl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

1 rkl Poppamiehen Habanero-kastiketta

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada marinadi esim. vahvaan pakastepussiin. Laita myös porsaan sisäfilee pakastepussiin ja kääntele se kauttaaltaan marinadissa. Sulje pussi ja anna fileen marinoitua jääkaapissa yön yli.

 

Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.

 

Grillatessa kannattaa käyttää grillausalustaa.

 

Kääntele fileetä grillissä silloin tällöin, ja sivele joka kerta pintaa marinadilla.

Jatka näin kunnes paistomittari näyttää 70 astetta. Grillaukseen menee aikaa noin 30-45 minuuttia.

 

Grillaa filee kypsäksi ja kääri folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

 

 

 

KASVISNYYTIT

4 kpl 

 

tilkka öljyä

1 pss (300 g) Aurinkokasviksia (pakaste)

4 pientä kesäkurpitsaa

1 keltainen paprika

4 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 pieni Habanero silputtuna 

1 punasipuli silputtuna 

1 rs miniluumutomaatteja

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar

 

 

 

 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni.

Jaa pakastekasvikset, kuutioidut paprika ja kesäkurpitsat, miniluumutomaatit sekä valkosipuli- Habanero- ja punasipulisilput folioihin.

Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä.

Jaa Koskenlaskija Ruoka kasvisten päälle ja sen päälle, sulje nyytit tiiviisti ja grillaa kypsiksi (tähän menee noin 25 minuuttia).

 

 

Viinilasillinen: Allegro Organic Primitivo