FB_IMG_1527331016883.jpg

GLUTEENITON MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

 

Aloita kuorrutteesta, sillä sen pitää jähmettyä vuorokausi jääkaapissa. Kuorrutteen voi hyvin valmistaa jo vaikkapa muutamaa päivää aikaisemmin jääkaappiin odottamaan.

 

 

KAULITTAVA VALKOSUKLAAKUORRUTE:

(Ohje löytyy alunperin Kinuskikissan blogista ja hänen kirjastaan "Kinuskikissa leipoo, tervetuloa juhliin")

 

300 g gluteenitonta valkosuklaata (esim. Panda)

3 dl vaaleaa siirappia

6 dl tomusokeria

turkoosia elitarvikeväriä

 

 

 

 

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa sulatusteholla.

Mittaa siirappi kattilaan ja lämmitä sen verran, että se muuttuu juoksevammaksi. Älä kuumenna kiehuvaksi. 

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa sekä tomusokeri. 

Laita kattila takaisin liedelle jälkilämpöön, älä laita levyä enää päälle. Sekoittele kunnes seos on tasaista. 

Vuoraa sopivan kokoinen astia leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Käytä kauliessa reilusti tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Massaa kauliessa ja sen asettelussa kakun päälle kannattaa olla ripeä. Massa muuttuu huoneenlämmössä nopeasti liian pehmeäksi.

 

 

 

 

POHJA:

 

8 kananmunaa 

3 dl sokeria 

4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Finmix)

2 tl leivinjauhetta

 

 

 

 

KOSTUTUS:

 

noin 8 dl Spriteä

 

 

 

 

VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

 

5 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

3 kananmunan keltuaista

3/4 dl sokeria

tilkka kiehuvan kuumaa vettä

300 g gluteenitonta valkosuklaata (esim. Panda) sulatettuna

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

 

MUSTIKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

 

6 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) maitorahkaa 

300 g mustikoita

2 tl vaniljasokeria 

n. 1/2 dl sokeria  (maun mukaan) 

tilkka kiehuvan kuumaa vettä 

 

 

 

 

KAKKUJEN PINNALLE ENNEN KUORRUTUSTA:

 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

 

 

 

KORISTEIDEN KIINNITTÄMISEEN:

 

sulatettua gluteenitonta valkosuklaata (esim. Panda)

 

 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, niin se ei murene niin helposti leikattaessa.

 

 

Vuoraa kelmulla vuoat, joissa paistoit kakut. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan ja laita kakkujen päällimmäiseksi tulevat levyt vuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

 

Tee valkosuklaatäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. 

 

Kaada valkosuklaatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

 

 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

Tee mustikkatäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka ja mustikat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada mustikkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 
 
 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kumoa isompi kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja pienempi vaikkapa leikkuulaudan päälle.

Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakkujen pinnalle.

 

Kauli kuorrute noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
 
Käytä kauliessa reilusti tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Nosta kuorrutelevy kakun päälle ja painele se tiiviisti kakun pintaan, ettei kuorrutteen alle jää ilmakuplia. Leikkaa ylimääräinen kuorrute kakun alareunan mukaan.
 
 
Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle esim. leveän paistinlastan avulla.
 

Suihkaise kakun pintaan helmiäissprayta ja kiinnitä koristeet sulatetulla valkosuklaalla kakun pintaan.

 

 

FB_IMG_1527330982276.jpg