FB_IMG_1527330989640.jpg

GLUTEENITON LIHAVOILEIPÄKAKKU

halk. 18 cm

 

pohja:

20 g hiivaa

3 dl vettä

1/2 tl suolaa 

2 rkl rypsiöljyä 

5 dl Semperin gluteenitonta kuitupitoista jauhoseosta

 

 

 

kostutus:

1 lihaliemikuutio

4 dl vettä 

 

 

 

meetwurstitäyte:

100 g meetwurstia

1/2 prk (á 250 g) Koskenlaskija Cheddar Ruoka

1-2 rkl creme fraichea

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

 

 

 

kinkkutäyte:

150 g palvikinkkua

100 g paprika-chili-tuorejuustoa

mustapippuria myllystä

1/2 dl ruohosipulisilppua

 

 

 

kuorrutus:

200 g paprika-chili-tuorejuustoa

 

 

 

koristeluun:

punasipulikukka

ohuen ohut palvikinkkua

ananaskirsikoita

friseesalaattia

miniluumutomaatteja

herneenversoa

 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti, mieluiten yleiskoneella. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 18 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa leipä ja anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

 

Mittaa meetwursti-täytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Siirrä täyte toiseen astiaan odottamaan.

Kulhoa ei tarvitse pestä välillä, riittää kun kaapii ensimmäiseksi valmistetun täytteen huolellisesti pois kulhosta.

Surauta palvikinkkutäytteen ainekset ruohosipulia lukuunottamatta myös tasaiseksi massaksi. Kääntele ruohosipulisilppu täytteen sekaan.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta. 

Levitä päälle meetwurstitäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle palvikinkkutäyte. 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa. Levitä tuorejuusto kakun pintaan ja koristele kakku.