GLUTEENITON LIHAVOILEIPÄKAKKU
halk. 18 cm
pohja:
20 g hiivaa
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
5 dl Semperin gluteenitonta kuitupitoista jauhoseosta
kostutus:
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
meetwurstitäyte:
100 g meetwurstia
1/2 prk (á 250 g) Koskenlaskija Cheddar Ruoka
1-2 rkl creme fraichea
mustapippuria myllystä
Chili Explosionia myllystä
kinkkutäyte:
150 g palvikinkkua
100 g paprika-chili-tuorejuustoa
mustapippuria myllystä
1/2 dl ruohosipulisilppua
kuorrutus:
200 g paprika-chili-tuorejuustoa
koristeluun:
ohuen ohut palvikinkkua
ananaskirsikoita
friseesalaattia
miniluumutomaatteja
herneenversoa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti, mieluiten yleiskoneella. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 18 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa leipä ja anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.
Mittaa meetwursti-täytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Siirrä täyte toiseen astiaan odottamaan.
Kulhoa ei tarvitse pestä välillä, riittää kun kaapii ensimmäiseksi valmistetun täytteen huolellisesti pois kulhosta.
Surauta palvikinkkutäytteen ainekset ruohosipulia lukuunottamatta myös tasaiseksi massaksi. Kääntele ruohosipulisilppu täytteen sekaan.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.
Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta.
Levitä päälle meetwurstitäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle palvikinkkutäyte.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Levitä tuorejuusto kakun pintaan ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.