FB_IMG_1526293885152.jpg

BAILEY´S-MASCARPONEJÄÄTELÖ

(noin 1  1/2 litraa valmista jäätelöä)

 

4 kananmunan valkuaista 

4 kananmunan keltuaista 

1 dl sokeria

4 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

1  1/2 dl Bailey´s-likööriä

 

 

 

 

Vaahdota ensin valkuaiset kulhossa. Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa. Vaahdota vielä kerma kolmannessa kulhossa. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone ja likööri keltuaisvaahdon sekaan. Sekoita sitten varovasti joukkoon kermavaahto. Lisää vielä lopuksi valkuasvaahto kulhoon ja kääntele se varovasti massan joukkoon. 

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 45-60 min.

 

Kaada jäätelömassa sitten noin 2 litran vetoiseen pakasterasiaan.

Pakasta vähintään 8 tuntia, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.