VADELMAINEN KUOHUVIINIKAKKU
pohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 dl maitoa
täyte:
8 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) mascarponea
5 dl vadelmasosetta
2 dl makeaa kuohuviiniä
3/4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 limetin raastettu kuori + mehu
kiille:
4 liivatelehteä
2 dl vadelmasosetta
2 dl makeaa kuohuviiniä
koristeluun:
ananaskirsikoita
minttua
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kuohuviini vadelmasoseen joukkoon.
Sekoita mascarpone, vadelmasose-kuohuviiniseos, tomusokeri, vaniljasokeri sekä limenkuoriraaste kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna limemehu.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan limemehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna noin 1/2 dl kuohuviiniä, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan kuohuviiniin. Sekoita loppu kuohuviini vadelmasoseen joukkoon.
Vatkaa liivateseos ohuena nauhana kylmän kuohuviini-vadelmaseoksen joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele kakku ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.