FB_IMG_1523185291723.jpg

VADELMAINEN KUOHUVIINIKAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

 

kostutus:

1 dl maitoa

 

 

 

 

täyte:

8 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) mascarponea

5 dl vadelmasosetta

2 dl makeaa kuohuviiniä

3/4 dl tomusokeria  

1 rkl vaniljasokeria 

3 limetin raastettu kuori + mehu

 

 

 
 

kiille:

4 liivatelehteä 

2 dl vadelmasosetta

2 dl makeaa kuohuviiniä

 

 

 

koristeluun:

ananaskirsikoita 

minttua

 

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maidolla.

 

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita kuohuviini vadelmasoseen joukkoon.

Sekoita mascarpone, vadelmasose-kuohuviiniseos, tomusokeri, vaniljasokeri sekä limenkuoriraaste kermavaahdon joukkoon. 

Kuumenna limemehu.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan limemehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle. Anna  hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
 
 
 
 

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna noin 1/2 dl kuohuviiniä, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan kuohuviiniin. Sekoita loppu kuohuviini vadelmasoseen joukkoon.

Vatkaa liivateseos ohuena nauhana kylmän kuohuviini-vadelmaseoksen joukkoon. 

Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.