FB_IMG_1524294459200.jpg

MAJONEESI

 

1 kananmuna

1 tl jallusinappia

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 tl sitruunamehua

1 rkl valkoista balsamicoa

2 dl rypsiöljyä

 

 

 


lisäksi:

2 isoa valkosipulin kynttä hienonnettuna

2 rkl tuoreita timjaminlehtiä (niin paljon kuin jaksat nyppiä)

 

 

 

Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen sekoituskulhoon. Vie sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä sitä pohjassa pitäen. Näet, kuinka ainekset alkavat muodostua majoneesiksi muutamassa sekunnissa. Tämän jälkeen nosta vielä sauvasekoitinta hieman pohjasta, jotta kaikki öljy varmasti sekoittuu majoneesiin ja sekoita vielä seosta muutama sekunti sauvasekoitinta nostellen ja alas painaen. Sekoita hienonnettu valkosipuli sekä timjaminlehdet majoneesin joukkoon ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti. Valmis majoneesi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.