FB_IMG_1521533733350.jpg

LIHAVOILEIPÄKAKKU

halk. 24 cm

 

pohja:

50 g hiivaa

4 1/4 dl vettä

3/4 tl suolaa 

1 3/4 rkl sokeria

3/4 dl rypsiöljyä 

noin 9 dl sämpyläjauhoja 

 

 

 

 

kostutus:

2 kanafondikuutiota

8 dl vettä 

 

 

 

 

täyte:

1/2 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar

2 dl TexMex-salsakastiketta

1 keltainen paprika pieneksi silputtuna

1 pkt (200 g) Vuolu-broileria, silppua pieneksi veitsellä

 

 

 

 

kuorrutus:

1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar

 

 

 

 

koristeluun:

chilejä

miniluumutomaatteja

ananaskirsikoita 

herneenversoa

 

 

 

 

Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla noin 45-60 minuuttia. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm) nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun.

Kiehauta vesi ja liuota siihen fondikuutiot. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta. 

Levitä päälle puolet täytteestä, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä päälle loput täytteestä.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Levitä Koskenlaskija Cheddar kakun pintaan ja koristele kakku.