FB_IMG_1523185285215.jpg

PASSION-JUUSTOKAKKU

 

pohja:

200 g kaurakeksejä 

50 g voita sulatettuna

 

 

 

passionmousse:

6 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk (250 g) mascarponea

3 dl passionpyreetä 

1 1/2 dl sokeria  

1 rkl vaniljasokeria 

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

kiille:

3-4 passionhedelmää (koosta riippuen)

2 dl passionpyreetä

1/2-1 dl tomusokeria (maun mukaan)

3 liivatelehteä

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

koristeluun:

ananaskirsikoita

2 passion-hedelmää

rosmariinin oksia

 

 

 

 

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi. Minun käyttämäni vuoan halkaisija oli 20 cm, mutta kakusta tuli sen verran korkea, että kakun voi halutessaan tehdä vaikkapa 22-24 cm:n vuokaan.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. Omaan makuuni tuo 1 1/2 dl sokeria oli juuri sopiva määrä, mutta jos haluas kakusta makeamman, lisää sokerin määrää.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Levitä passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle. Anna  hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
 
 
 

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sekoita kulhossa keskenään passionhedelmien sisukset sekä passionpyree. Mausta maun mukaan tomusokerilla.

Sulata liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana passionsoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

 

FB_IMG_1523185288356.jpg