FB_IMG_1524294463514.jpg

 

VALKOSIPULIN PAAHTAMINEN

 

Leikkaa valkosipuleista "hattu" pois, kääri se folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa (tai grillaa) puolisen tuntia. Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

 

 

 

MAJONEESI

 

1 kananmuna

1 tl jallusinappia

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 tl sitruunamehua

1 rkl valkoista balsamicoa

2 dl rypsiöljyä

 

 

 


lisäksi:

2 ison paahdetun valkosipulin kynnet

 

 

 

Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen sekoituskulhoon. Vie sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä sitä pohjassa pitäen. Näet, kuinka ainekset alkavat muodostua majoneesiksi muutamassa sekunnissa. Tämän jälkeen nosta vielä sauvasekoitinta hieman pohjasta, jotta kaikki öljy varmasti sekoittuu majoneesiin ja sekoita vielä seosta muutama sekunti sauvasekoitinta nostellen ja alas painaen. Purista paahdetun valkosipulin kynnet majoneesin joukkoon, sekoita ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti. Valmis majoneesi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.