KOKONAISENA GRILLATTU HIRVEN ULKOFILEE
noin 1 kg:n painoinen hirven ulkofilee
marinadi:
4 rkl puolikuivaa sherryä
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl muscovadosiirappia
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl viherpippureita rouhittuna
4 valkosipulinkynttä silputtuna
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan filee ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Ota huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista.
Työnnä paistomittari lihan keskikohtaan. Grillaa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Kääri liha noin 30 minuutiksi folioon vetäytymään.
SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE
nokare voita
1 iso punasipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 porkkana
1 palsternakka
2 dl puolikuivaa sherryä
2 dl Demi Glace-kastikepohjaa
2 tummaa fondikuutiota
3 laakerin lehteä
3 rkl muscovadosiirappia
2 rkl viikunabalsamicoa
1/2-1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.
Lisää punaviini ja sherry.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Lautasella myös hunajaiset ruusukaalit.
Viinilasillinen: Apothic Inferno, oli todella hyvä viini.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.