FB_IMG_1523876751362.jpg

KOKONAISENA GRILLATTU HIRVEN ULKOFILEE

 

noin 1 kg:n painoinen hirven ulkofilee

 

 

 

marinadi:

4 rkl puolikuivaa sherryä 

4 rkl oliiviöljyä 

4 rkl muscovadosiirappia

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl viherpippureita rouhittuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna 

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan filee ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista.

Työnnä paistomittari lihan keskikohtaan. Grillaa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Kääri liha noin 30 minuutiksi folioon vetäytymään.

 

 

 

 

 

SHERRY-PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 iso punasipuli silputtuna

3 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 porkkana

1 palsternakka

2 dl täyteläistä punaviiniä

2 dl puolikuivaa sherryä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 tummaa fondikuutiota

3 laakerin lehteä

3 rkl muscovadosiirappia

2 rkl viikunabalsamicoa 

1/2-1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja viipaloi kasvikset ja lisää kattilaan.

Lisää punaviini ja sherry.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

Lautasella myös hunajaiset ruusukaalit.

FB_IMG_1523876746093.jpg

Viinilasillinen: Apothic Inferno, oli todella hyvä viini.