TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI
200 g pehmeää voita
6 valkosipulinkynttä puristettuna
timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä
Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.
PARSAT
nippu parsaa
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
Kuori halutessasi parsat nupun alapuolelta. Kiedo ilmakuivatulla kinkulla 2-3 parsaa yhteen ja paista voissa.
KAMPASIMPUKAT
6 kampasimpukkaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
timjami-valkosipulivoita
Kuumenna pannu ja laita siihen reilun kokoinen nokare timjami-valkosipulivoita. Mausta kampasimpukat suolalla ja mustapippurilla. Kun voi on sulanut, laita kampasimpukat pannulle. Paista nopeasti kummaltakin puolelta. Paista kampasimpukoita vain sen verran (noin minuutti/puoli) että pinta saa väriä, muuten niistä tulee sitkeitä.
Viinilasillinen, tämän hetkinen suosikkikuoharini: Perelada Reserva Cava Brut
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.