FB_IMG_1523185272339.jpg

TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI

 

200 g pehmeää voita

6 valkosipulinkynttä puristettuna

timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä

 

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.

 

 

 

PARSAT

 

nippu parsaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

 

 

 

Kuori halutessasi parsat nupun alapuolelta. Kiedo ilmakuivatulla kinkulla 2-3 parsaa yhteen ja paista voissa.

 

 

 

 

KAMPASIMPUKAT

 

6 kampasimpukkaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

timjami-valkosipulivoita

 

 

Kuumenna pannu ja laita siihen reilun kokoinen nokare timjami-valkosipulivoita. Mausta kampasimpukat suolalla ja mustapippurilla. Kun voi on sulanut, laita kampasimpukat pannulle. Paista nopeasti kummaltakin puolelta. Paista kampasimpukoita vain sen verran (noin minuutti/puoli) että pinta saa väriä, muuten niistä tulee sitkeitä. 

 

 

Viinilasillinen, tämän hetkinen suosikkikuoharini: Perelada Reserva Cava Brut