TIMJAMI-VALKOSIPULIVOI
200 g pehmeää voita
6 valkosipulinkynttä puristettuna
timjaminlehtiä, niin paljon kuin jaksat nyppiä
Sekoita ainekset keskenään ja kääri leivinpaperin avulla pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Maustevoi säilyy noin viikon ajan jääkaapissa. Jos säilytät pitempään, pakasta voi viipaleina.
ANKAN RINTA
1 ankanrinta sulatettuna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Leikkaa ristikkoviillot nahkaan, laita kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja levy täysille. Pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria. Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja pyöräytä toisellekin puolelle suolaa ja mustapippuria myllystä. Kun pinta on saanut kauniin värin siirrä uunipellille ja kypsennä vielä 175 asteisessa uunissa 13 min. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.
HASSELBACKAN BATAATIT
2 bataattia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
jokaiselle bataatille nokare timjami-valkosipulivoita
pinnalle:
parmesanraastetta
pankojauhoja
Kuori bataatit ja viipaloi ne siten, että viipaleet jäävän pohjasta kiinni toisiinsa. Laita bataatit vuokaan ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja mustapippuria myllystä. Laita jokaiselle bataatille reilun kokoinen nokare timjami-valkosipulivoita ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia, bataattien koosta riippuen.
Sekoita keskenään pankojauhot ja parmesansaaste, minulla oli noin 3/4 dl kumpaakin.
Ripottele kypsennyksen puolivälissä pankojauhe-parmesanseos bataattien päälle.
MARSALAKASTIKE
nokare voita
1 punasipuli silputtuna
2 porkkanaa kuutioituna
1 palsternakka kuutioituna
1 plo 3 3/4 dl) marsala-viiniä
2 dl vettä
2 kanafondikuutiota
2 laakerin lehteä
1 tl mustapippurirouhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee. Kuori ja kuutioi porkkanat ja palsternakka ja lisää kattilaan.
Lisää marsala.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.
Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.
Viinilasillinen: Casa Marrone Organic Primitivo, sopi tosi hyvin tälle ruoalle ja olipa muuten harvinaisen hyvä hanaviini.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.