FB_IMG_1521533736465.jpg

DOOLEY'S-KAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

 

kostutus:

1/2 dl maitoa

1/2 dl Dooley´s-likööriä

 

 

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250g) Mascarponejuustoa

1 1/2 dl Dooley's-likööriä

4 rkl tomusokeria

5 liivatelehteä

1/2 dl kiehuvan kuumaa Dooley's-likööriä

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta jäähtynyt pohja maito-Dooley´s-seoksella.

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 

Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa sitten toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, 1 1/2 dl Dooley's-likööriä ja tomusokeri. Kuumenna loppu 1/2 dl likööriä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan likööriin. Vatkaa seos ohuena nauhana huolellisesti mascarponevaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.