FB_IMG_1521533739408.jpg

VERIGREIPPIKAKKU

 

pohja:

200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä 

50 g voita sulatettuna 

 

 

 

 

täyte:

6 liivatelehteä

3 dl kermaa vaahdotettuna 

300 g turkkilaista jogurttia 

noin 3 dl verigreippipyreetä (3 verigreippiä)

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria 

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

kiille:

noin 2 dl verigreippipyreetä (2 verigreippiä)

2-3 rkl tomusokeria

3 liivatelehteä 

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

 

 

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan (halk. 22 cm) sisään pohjaksi.

 

Kuori verigreipit veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Soseuta lohkot monitoimikoneessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, soseutetut verigreipit sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. Omaan makuuni tuo 1 1/2 dl sokeria oli juuri sopiva määrä, mutta jos haluas kakusta makeamman, lisää sokerin määrää.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Levitä täyte vuokaan kakkupohjan päälle. Anna  hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
 
 
 
 

Kiille: 

Kuori verigreipit veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Soseuta lohkot monitoimikoneessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Mausta verigreippisose maun mukaan tomusokerilla.

Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana verigreippisoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.