SALTED CARAMEL CHEESECAKE PIE
pohja:
300 g Digestive-keksejä
140 g voita sulatettuna
täyte:
1 prk (250 g) mascarponea
150 g creme fraiche
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
nokare voita
pinnalle:
sormisuolaa
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi. Paista 150 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ota vuuoka pois uunista ja anna hieman jäähtyä.
Mittaa mascarpone, creme fraiche ja fariinisokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Paista vielä 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokare voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki.
Kaada kinuski kakun päälle ja anna kakun olla jääkaapissa yön yli.
Ripottele sormisuola päälle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.