FB_IMG_1519987153005.jpg

SALTED CARAMEL CHEESECAKE PIE 

 

pohja:

300 g Digestive-keksejä

140 g voita sulatettuna

 



täyte:

1 prk (250 g) mascarponea

150 g creme fraiche

1 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1 rkl sitruunamehua

2 kananmunaa

1 rkl perunajauhoja

 

 

 

kinuski:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

nokare voita

 

 

 

pinnalle:

sormisuolaa

 

 


 

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi. Paista 150 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ota vuuoka pois uunista ja anna hieman jäähtyä.

 

Mittaa mascarpone, creme fraiche ja fariinisokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Paista vielä 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

 

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokare voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki. 

 

Kaada kinuski kakun päälle ja anna kakun olla jääkaapissa yön yli.

Ripottele sormisuola päälle juuri ennen tarjoilua.