FB_IMG_1517149997988.jpg

LOHTA VALKOSIPULIPERUNAPEDILLÄ

 

 

1 kg peruna-sipulisekoitusta

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa ja valkopippuria myllystä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl vettä

1 pkt Koskenlaskija Voimakas

 

 

 

Kaada peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan.

Mittaa kerma ja vesi kattilaan ja kuumenna. Lisää sulatejuusto paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Mausta maun mukaan valkosipulilla, suolalla ja valkopippurilla. Kaada kerma-sulatejuustoseos vuokaan peruna-sipulisekoituksen päälle. 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

 

 

 

pinnalle:

2 ruodotonta ja nahatonta lohifileetä

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 

 

 

kuorrutus:

200 g paprika-chili tuorejuustoa 

1 pss katkarapuja

1 Habanero silputtuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl mustapippurirouhetta

125 g vastaraastettua parmesaania

 

 

 

Mausta lohifileet suolalla ja mustapippurilla. Asettele lohifileet vierekkäin vuokaan perunapedin päälle, nahkapuoli ylöspäin. Nosta vuoka takaisin uuniin noin 10 minuutiksi ja rullaa sitten nahka pois. 

Sekoita tuorejuuston joukkoon katkaravut, Habanero, valkosipuli sekä mustapippurirouhe. Levitä seos lohifileiden päälle. Ripottele pinnalle parmesanraaste.

Kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.