KANA-WALLENBERG
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
nokare voita
400 g broilerin fileejauhelihaa
1 tl sormisuolaa
muutama oksa tuoretta timjamia
1 tl mustapippuria
2 keltuaista
noin 2 rkl kuohukermaa
kuorrutus:
noin 1 dl ruiskorppujauhoja
paistamiseen: voita
Kuullota sipulisilput voissa ja anna jäähtyä.
Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauheliha, sipulisilppu, suola, mustapippuri ja timjami ja soseuta leikkuriterällä. Lisää keltuaiset yksitellen koneen käydessä. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Muotoile jauhelihaseoksesta pihvit ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa kypsiksi.
TIMJAMI-SITRUUNARISOTTO
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
nokare voita
loraus oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori + mehu
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kasvislientä (2 kasvisliemikuutiota + 8 dl kiehuvaa vettä)
2 dl vastaraastettua parmesaania
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä (tai niin paljon kuin jaksat nyppiä)
1 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
nokare voita (noin 2 rkl)
mustapippuria myllystä
tarjoiluun:
paahdettuja pinjansiemeniä
vastaraastettua parmesaania
raastettua sitruunankuorta
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne kulhoon jäähtymään.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 8 dl vettä ja liuota siihen 2 kasvisliemikuutiota. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa nokare voita ja loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota myös sitä hetki. Lisää kasariin myös sitruunan kuori ja mehu. Kaada riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua rauhallisesti hämmentäen, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Lisää kasvislientä erissä kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (purutuntumaa saa kuitenkin vähän jäädä) ja risoton rakenne kermainen ja valuva.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, maun mukaan suolaa, hunajaa ja mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti paahdettujen pinjansiementen ja parmesanraasteen kera.
Tällä kertaa valmistin risoton glaseerattujen kanankoipien lisukkeeksi, mutta risotto sopii erinomaisesti myös kalan lisukkeeksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.