FB_IMG_1517149984281.jpg

KANA-WALLENBERG

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

400 g broilerin fileejauhelihaa

1 tl sormisuolaa

muutama oksa tuoretta timjamia

1 tl mustapippuria

2 keltuaista

noin 2 rkl kuohukermaa

 

 

 

kuorrutus:

noin  1 dl ruiskorppujauhoja

 

 

 

paistamiseen: voita

 

 

 

 

Kuullota sipulisilput voissa ja anna jäähtyä.

Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauheliha, sipulisilppu, suola, mustapippuri ja timjami ja soseuta leikkuriterällä. Lisää keltuaiset yksitellen koneen käydessä. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Muotoile jauhelihaseoksesta pihvit ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa kypsiksi.

 

 

 

 

TIMJAMI-SITRUUNARISOTTO 

 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

nokare voita

loraus oliiviöljyä

1 sitruunan raastettu kuori + mehu

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

8 dl kasvislientä (2 kasvisliemikuutiota + 8 dl kiehuvaa vettä)

2 dl vastaraastettua parmesaania

1 rkl tuoreita timjaminlehtiä (tai niin paljon kuin jaksat nyppiä)

1 tl suolaa

2 tl juoksevaa hunajaa

nokare voita (noin 2 rkl)

mustapippuria myllystä

 

 

 

tarjoiluun:

paahdettuja pinjansiemeniä

vastaraastettua parmesaania

raastettua sitruunankuorta

 

 

 

 

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne kulhoon jäähtymään.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 8 dl vettä ja liuota siihen 2 kasvisliemikuutiota. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa nokare voita ja loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota myös sitä hetki. Lisää kasariin myös sitruunan kuori ja mehu. Kaada riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua rauhallisesti hämmentäen, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.

Ala sitten lisätä kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Lisää kasvislientä erissä kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (purutuntumaa saa kuitenkin vähän jäädä) ja risoton rakenne kermainen ja valuva.

Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, maun mukaan suolaa, hunajaa ja mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti paahdettujen pinjansiementen ja parmesanraasteen kera.

 

Tällä kertaa valmistin risoton glaseerattujen kanankoipien lisukkeeksi, mutta risotto sopii erinomaisesti myös kalan lisukkeeksi.