FB_IMG_1519641120097.jpg

KASVIS-RIISILISUKE

 

2 sipulia silputtuna

5 valkosipulinkynttä silputtuna

voita + oliiviöljyä paistamiseen

1 tuore Habanero tai 1 rkl Poppamiehen Habanero-viipaleita silputtuna

3 dl pitkäjyväistä riisiä

1 pss maalaiskasviksia (pakaste)

1 kesäkurpitsa 

1/2 punainen paprika

1/2 keltainen paprika

 

 

 

lisäksi:

5 dl kanalientä

2 kanafondikuutiota

2 dl kuohukermaa

1 rkl paprikajauhetta

1 rkl pippurisekoitusta

1 1/2 tl suolaa

 

 

 

 

Kuullota sipulisilput voin ja öljyn seoksessa. Sekoita joukkoon Habanerosilppu, riisi, pakastekasvikset sekä pilkotut kasvikset.

 

Sekoita kanaliemen joukkoon kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.

 

 

 

 

BROILERINKOIVET

 

6 kpl broilerin koipireisiä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

glaseeraus:

200 g voita sulatettuna 

4 rkl juoksevaa hunajaa 

2 sitruunan raastettu kuori + mehu

6 valkosipulinkynttä puristettuna 

2 tl suolaa 

2 tl mustapippurirouhetta

2 Lemon Drop-chiliä tai 1 Habanero silputtuna (poista siemenet)

nippu tuoretta basilikaa silputtuna

 

 

 

Mausta koipireidet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Sivele pintaan kerros glaseerauskastiketta ja nosta vuoka 175 asteiseen uuniin. Glaseeraa koipia 10-15 minuutin välein niin kauan kuin marinadia riittää ja koivet ovat kypsiä. Koipien kypsennykseen menee noin 60-75 minuuttia.

 

 

FB_IMG_1519641126382.jpg