24852128_517428311952515_206247313896421

SIPULINEN PATALEIPÄ

 

8 dl sämpyläjauhoja

1 dl paahdettua sipulirouhetta

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 1/2 tl suolaa

1 tl kuivahiivaa

3 1/2 dl vettä

2 rkl juoksevaa hunajaa

 

 

 

 

Sekoita puolet jauhoista, sipulirouhe, valkosipuli, suola ja kuivahiiva kulhossa. Sekoita vesi joukkoon puuhaarukalla. Sekoita joukkoon hunaja ja loput jauhot parissa erässä. Älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 12-18 tuntia. 

12-18 tunnin kuluttua kumoa taikina runsaasti jauhotetulle pöydälle. Nostele taikina palloksi, mutta älä vaivaa, peitä liinalla. Laita pata tyhjään uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kun uuni on 225 asteinen, ota pata pois uunista ja nosta taikina pataan. Pataa ei tarvitse voidella. Nosta kansi päälle ja pata uuniin.

30 minuutin kuluttua poista kansi, jotta leivän pinta saa väriä. Anna paistua ilman kantta vielä 15 minuuttia.

Kumoa leipä padasta heti, kun otat sen uunista, muuten se jää helposti kiinni pataan. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen leikkaamista.