20180119_175421.jpg

OMENAISET POSSUNPOSKET

 

1 kg possunposkia

rosmariini-valkosipuli hiutalesuolaa

mustapippuria myllystä 

nokare voita + tilkka oliiviöljyä 

 

 

 

lisäksi:

1 keltainen habanero silputtuna

2 sipulia lohkoina

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

1 lihafondikuutio

2 omenaa lohkoina (esim. Granny Smith)

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

1 rkl pippurisekoitusta

2 tl paprikajauhetta

1/2 dl Calvados

2 tlk (á 0,33 l) kuivaa omenasiideriä

1 ruukku tuoretta timjamia

muutama rosmariininoksa

 

 

 

 

Mausta possunposket molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Laita possunposket pataan. 

Lisää pataan loput ainekset ja nosta kansi päälle.

Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 3-4 tuntia.

Tarjoa esim. peruna-palsternakkamuusin kera.

 

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

 

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

noin 1 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

 

FB_IMG_1516548037949.jpg

Viinilasillinen: Allegro Organic Primitivo, yksi suosikkini punaviineistä ja sopi erittäin hyvin tälle ruoalle.