MERIMIESPIHVI HIRVEN PAISTISTA
1 kg hirven paistia
voita
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl vettä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 sipulia renkaina
2 tummaa fondikuutiota
8 kiinteää perunaa
1 pint tummaa olutta
1 ruukku tuoretta timjamia
muutama rosmariinin oksa
Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Ruskista voissa pannulla molemmin puolin ja pyöräytä pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Siirrä pataan odottamaan. Huuhtaise pannu vesitilkalla aina ennen seuraavan lihaerän paistamista: anna veden kiehahtaa ja kaada se pataan lihojen päälle. Paista voissa myös sipulirenkaat ja siirrä pataan. Lisää pataan myös fondikuutiot. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet pataan lihojen ja sipulirenkaiden päälle. Pyöräytä pintaan vielä suolaa ja mustapippuria myllystä, kaada päälle tumma olut ja laita päälle reilusti timjamin oksia.
Nosta kansi päälle ja anna hautua 175 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.