HIRVEN ROUTAPAISTI
700 g hirven sisäpaistia
marinointiliemi::
2 l vettä
1/2 dl sokeria
1 dl karkeaa merisuolaa
10 kokonaista mustapippuria
5 laakerinlehteä
1 ruukku tuoretta timjamia
Laita jäinen paisti sellaisenaan uuniritilälle ja sen alle uunivuoka tai -pelti. Kypsennä 100 asteisessa uunissa tunti-pari, kunnes paisti on sen verran sulanut että saat työnnettyä paistomittarin keskelle. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 65 astetta.
Keitä paistille marinointiliemi: mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna hieman jäähtyä. Nosta kypsä, lämmin paisti sopivan kokoiseen kannelliseen astiaan ja kaada marinointiliemi päälle. Nosta paisti liemineen jääkaappiin ja anna maustua yön yli. Nosta paisti liemestä ja taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla. Leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjolle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.