20180119_184023.jpg

CREME BRULEE

 

4 dl kuohukermaa

1/2 dl kevytmaitoa

1/2 dl sokeria

2 maustemittaa vaniljajauhetta

6 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

 

 

 


pinnalle juuri ennen tarjoilua:

ruokosokeria

 

 

 


Kaada kuohukerma, maito, vaniljajauhe ja 1/2 dl sokeria kattilaan. Kiehauta seos samalla sekoittaen.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada kermaseos hitaasti ketuaisseoksen sekaan samalla rauhallisesti sekoittaen. Kaada massa uuninkestäviin vuokiin ja aseta ne uuninpellille vesihauteeseen. 
Nosta pelti vuokineen 150 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 40 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.  Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, peitä vuoat kelmulla ja nosta valmiit vanukkaat jääkaappiin jäähtymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Juuri ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden pinnalle ruokosokeria ja paahda pinta kaasupolttimella rapeaksi.

 

 

 

 

MARINOITUA VERIGRRIPPIÄ

 

1 dl vastapuristettua verigreipin mehua

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

2 rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)

2 verigreippiä

 

 

 

Leikkaa verigreipeistä kuoret terävällä veitsellä. Leikkaa hedelmäliha irti kalvoseinämistä niin, että saat siistejä lohkoja. 

 

Mittaa verigreippimehu ja siirappi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä noin 5-7 minuuttia kunnes seos sakenee siirapiksi. Lisää verigreippilohkot ja likööri kuumaan siirappiin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Tarjoa creme bruleen lisukkeena.