23167547_501914980170515_686766308659732

Paholaisen härkä on mainio valinta vaikkapa Uuden vuoden ateriaksi, jos tuntuu että jouluruoat tuppaavat jo korvistakin ulos =D. Apothic Dark oli sopi erinomaisesti kaveriksi tälle aterialle, mutta sellaisenaan se oli hiukan liian makea minun makuuni.

 

 

 

PAAHDETTU VALKOSIPULIMAJONEESI

 

150 g majoneesia

1 paahdetun valkosipulin kynnet

1/2 tl suolaa

ripaus sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

 

Leikkaa valkosipulista "hattu" pois, kääri se folioon ja paahda 200 asteisessa uunissa (tai grillaa) puolisen tuntia. Kynnet kannattaa irrotella kuoristaan lämpiminä. 

Purista kuoritut kynnet valkosipulipuristimella ja sekoita majoneesin joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna maukujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

 

 

 

 

PAHOLAISEN HILLO 


800 g tuoreita tomaatteja

400 g punaisia paprikoita

1 iso Habanero

8 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl oreganoa

1/2 dl punaviinietikkaa

1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

 

 

 


Aloita kalttaamalla tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja upota ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kiehuvasta vedestä ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Laita tomaattilohkot kattilaan. 

Halutessasi voit käyttää myös säilöttyjä tomaatteja tuoreiden sijasta. Käytä säilötyt tomaatit liemineen ja paloittele ne.

Halkaise pestyt paprikat ja chili, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet veitsellä. Lisää paprika- chili- ja valkosipulisilput sekä mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Lisää punaviinietikka sekä  hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. 

Soseuta hillo sauvasekoittimella ja kaada puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Säilytä hillo jääkaapissa. 

 

 

 

 

MAALAISRANSKALAISET

 

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.

 

 

 

 

PAHOLAISEN HÄRKÄÄ

 

Paahdettu valkosipuli-majoneesia

Paholaisen hilloa

Maalaisranskalaisia 

noin 3 senttiä paksu viipale chevreä, paista öljytilkassa pannulla molemmin puolin 

200 g:n härän sisäfileepihvi  (tai naudan sisäfileepihvi), paista voissa halutun kypsyiseksi ja mausta suolalla 

 

23031322_501914953503851_310538098889437

Viinilasillinen: Apothic Dark