22050306_488188314876515_202174800189812

SUKLAINEN PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU

noin 20-22 cm vuokaan
 
 

pohja:

125 g voita 

50 g tummaa (80 %) suklaata

1 dl rypsiöljyä

2 dl vettä

150 g creme fraichea

3 kananmunaa

1  1/2 dl sokeria

1  1/2 dl fariinisokeria

4  3/4 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1  1/2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1/2 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria

 
 
 
 

suklaakermavaahto:

4 dl kuohukermaa

100 g tummaa (80 %) suklaata (jos käytät esim. 40 % tummaa suklaata, laita tuplamäärä)

 

 

 

 

kostutus:

1  1/2 dl vettä

1/2 dl Xanté-päärynä-konjakkilikööriä

 

tai

 

2 dl maitoa

1/2 rkl vaniljasokeria 

 

 

 

täyte:

2 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

2 prk (200 g) päärynä-kinuskirahkaa 

2 rkl Xanté-päärynä-konjakkilikööriä

2 isoa (á 56 g) Daimia rouhittuna

 

 

 

 

koristeluun:

tuoreita viikunoita

karpaloita

rosmariinia

 

 

 

 

Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, creme fraiche, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
 
Kakkupohjan ohje löytyy alunperin Suklaapossun-blogista. Kyllä kannatti testata, oli todella hyvä ohje!
 
 

Kuorrutus: Kiehauta kerma ja kaada se paloitellun suklaan päälle kulhoon. Sekoittele aina välillä, kunnes suklaa on sulanut. Kun seos on hieman jäähtynyt, nosta kulho jääkaappiin ja anna jäähtyä yön yli. 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

 

Valmista täyte: Laita liivetelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita päärynä-kinuskirahka kermavaahdon joukkoon. Kuumenna Xanté kiehuvan kuumaksi esim. mikrossa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan likööriin. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita täyte huolellisesti ja kääntele lopuksi sekaan Daim-rouhe.

Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.

 
Kaada loppu täyte vuokaan kakkupohjan päälle.
 
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
 
 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja levitä se kakun pinnalle,

 

Koristele kakku haluamallasi tavalla.