PERUNALIMPPU
2 kpl
50 g hiivaa
5 dl piimää
2 tl suolaa
1 dl siirappia
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl ruisleseitä
3 dl ruisjauhoja
400 g keitettyä perunaa, pieninä kuutioina
noin 6 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
siirappivettä
Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota sekaan hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy, leseet, ruisjauhot, perunakuutiot sekä 3 dl vehnäjauhoja. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile siitä pyöreät leivät. Anna leipien kohota pellillä lämpimässä paikassa liinan alla. Pistele leivät haarukalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele paiston loppupuolella siirappivedellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.