25439064_521613978200615_247501622324613

KARPALO-DOOLEY´S-PANNACOTTA

6 annosta

 

karpalohyytelö:

200 g karpaloita

1  1/2 dl sokeria

1  1/4 dl vettä

1  1/2 liivatelehteä (liivatelehden saa puolitettua saksilla)

 

 

 

Dooley´s-pannacotta:

3 liivatelehteä

2 dl täysmaitoa

4 dl kuohukermaa 

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria 

1  1/2 dl Dooley´s-likööriä 

 

 

 

Aloita karpalohyytelön valmistamisella: laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes karpalot ovat pehmenneet. Laita siivilä pienen kulhon päälle ja kaada karpaloseos siivilään. Painele seosta lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaikki maut talteen. Purista liivatteesta vesi pois ja liuota liivate kuumaan karpaloseokseen ja sekoita huolellisesti. Jaa seos 6 lasiin ja anna hyytyä pari-kolme tuntia.

 

Valmista sitten Dooley´s-pannacotta: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Mittaa maito, kerma, sokeri sekä vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kermaseokseen.

Anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi (muista sekoitella välillä ettei pannacottaan muodostu kuorta) ja sekoita joukkoon likööri. Jaa seos laseihin tyrnikerroksen päälle HUOM! Tässä kannattaa käyttää apuna lusikkaa: pidä lusikkaa hiukan karpalokerroksen yläpuolella ja kaada pannacottamassaa varovasti lusikkaan. Näin pannacottaan jää tasaisen kauniit kerrokset, eikä pannacotta uppoa karpalokerroksen sisään.

Anna annosten hyytyä jääkaapissa yön yli.