22256420_490376654657681_787205949551324

TYRNI-AMARULA-PANNACOTTA

6 annosta

 

tyrnikerros:

150 g tyrnimarjoja

1  1/2 dl sokeria

1 dl vettä

1 liivatelehti

 

 

 

Amarula-kerros:

1  1/2 liivatelehteä (liivatelehden saa puolitettua saksilla)

1 dl täysmaitoa

2 dl kuohukermaa 

1/2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria 

3/4 dl Amarula-likööriä 

 

 

 

Aloita tyrnikerroksen valmistamisella: laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes tyrnit ovat pehmenneet. Laita siivilä pienen kulhon päälle ja kaada tyrniseos siivilään. Painele seosta lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaikki maut talteen. Purista liivatteesta vesi pois ja liuota liivate kuumaan tyrniseokseen ja sekoita huolellisesti. Jaa seos kuuteen lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

 

Valmista sitten Amarula-kerros: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Mittaa maito, kerma, sokeri sekä vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kermaseokseen.

Anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi (muista sekoitella välillä ettei pannacottaan muodostu kuorta) ja sekoita joukkoon likööri. Jaa seos laseihin tyrnikerroksen päälle HUOM! Tässä kannattaa käyttää apuna lusikkaa: pidä lusikkaa hiukan tyrnikerroksen yläpuolella ja kaada pannacottamassaa varovasti lusikkaan. Näin pannacottaan jää tasaisen kauniit kerrokset, eikä Amarula-kerros uppoa tyrnikerroksen sisään.

Anna annosten hyytyä jääkaapissa yön yli.