24176922_514719405556739_894403885056131

NAUDANLIHAA OSTERIKASTIKKEESSA

 

650 g naudan sisäfileetä suikaloituna

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl maizenaa

2 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

rypsiöljyä

seesamiöljyä

 

 

 

kastike:

2 makeaa sipulia paloiteltuna

1 pss Findus Thai Wok-vihanneksia (pakaste)

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna  

1 habanero silputtuna (poista siemenet) 

1 kesäkurpitsa

1/2 prk inkivääritahnaa

1/2 prk sitruunaruohotahnaa

2 dl osterikastiketta

1/2 dl soijaa (Ketjap Manis)

1/2 dl Miriniä

1 rkl limemehua

1 dl vettä 

1 tumma naudanfondikuutio

1 tl mustapippurirouhetta

1 rkl fariinisokeria

1 maustemitta kaffirlimenlehtijauhetta

 

 

 

lisäksi:

nuudeleita

nippu kevätsipulia silputtuna

 

 

 

 

Sekoita vehnäjauhot, maissijauhot, suola ja mustapippuri keskenään. Kääntele fileesuikaleet kauttaaltaan jauhoseoksessa.

Kuumenna paistinpannu ja laita siihen reilusti öljyä (sentin kerros rypsiöljyä + noin 2 rkl seesamiöljyä). Paista fileesuikaleet kauniin värisiksi ja laita sitten hetkeksi lautaselle, jossa on 2 talouspaperinpalaa päällekkäin. Näin ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

 

Kaada ylimäräinen öljy pois ja lisää sitten wok-pannulle reilunkokoisiksi paloiksi leikatut makeat sipulit ja kuullota hetki.

Lisää kohmeiset wok-vihannekset ja kuullota vielä muutama minuutti, jotta kohmeiset vihannekset lämpenevät.

Lisää sekaan myös paloitellut kesäkurpitsat sekä hienonnetut valkosipuli ja chili.

Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Tarjoile esim. paistettujen nuudelien tai riisin kera.