KANAVIILLOKKI
1 broileri
1 porkkanaa
1 palsternakka
5 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1/2 rkl kokonaisia mustapippureita
1/2 rkl kokonaisia valkopippureita
2 laakerinlehteä
1 rkl hienoa merisuolaa
1 ruukku timjamia
kastike:
75 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
6 dl broilerin keitinlientä
2 dl kuohukermaa
1 tl currya
1 tl broilermaustetta
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl roseepippurirouhetta
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua karhunlaukkaa
Broilerin keittäminen:
Huuhdo broileri kylmällä vedellä ja laita kattilaan.
Lisää mausteet sekä karkeasti pilkotut kasvikset.
Lisää kylmää vettä sen verran että broileri ja juurekset peittyy ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla.
Keitä noin 1-1 1/2 tuntia, kunnes broileri on kypsä. Lisää vettä tarvittaessa.
Siivilöi liemi kulhoon ja säästä se kastikkeen liemeksi. Erottele broilerin lihat talteen sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Kastike:
Sulata voi kattilassa jossa on tarttumaton pinnoite. Lisää jauhot sekä siivilöimääsi lientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetki, jotta kastike sakenee. Lisää myös kerma ja mausteet.
Lisää riivityt broilerin lihat ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15-30 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.
Jos broilerin keitinlientä jää yli, pakasta se ja käytä myöhemmin vaikkapa kastikkeen pohjaksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.