23032641_501766916851988_235354817100405

MAALAISRANSKALAISET

 

noin 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti juuresharjalla,  kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä noin 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.

 

 

 

 

JALLUKASTIKE

 

1 prk (2 dl) Demi Glace

1 rkl hunajasinappia (Dijon-hunajasinappi käy myös)

1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio

2 dl kuohukermaa

1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl suolaa

1/2 dl yhden tähden jallua

 

 

 

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

 

 

 

 

PIHVIT

 

1 hirven sisäfileepihvi/ruokailija

suolaa myllystä

voita paistamiseen

 

 

 

 

Mausta pihvit suolalla molemmin puolin ja  paista ne voissa haluamasi kypsyisiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

 

23244113_501766873518659_805107541947867

Viinilasillinen:Tommasi Amarone della Valpolicella Classico