MAALAISRANSKALAISET
noin 1 litra rypsiöljyä
5 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti juuresharjalla, kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä noin 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.
JALLUKASTIKE
1 prk (2 dl) Demi Glace
1 rkl hunajasinappia (Dijon-hunajasinappi käy myös)
1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio
2 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl yhden tähden jallua
Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
PIHVIT
1 hirven sisäfileepihvi/ruokailija
suolaa myllystä
voita paistamiseen
Mausta pihvit suolalla molemmin puolin ja paista ne voissa haluamasi kypsyisiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Viinilasillinen:Tommasi Amarone della Valpolicella Classico
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.