GLÖGITIIVISTE
annoksesta tulee noin 7 1/2 dl glögitiivistettä
6 dl aroniamarjoja
1 l vettä
1 1/2 dl sokeria
1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista vihreää kardemummaa
Mittaa aroniat ja vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää siivilöidyn mehun joukkoon sokeri ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla. Siivilöi ja jaa seos puhtaisiin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.
ARONIAGLÖGI
kahdelle
2 dl glögitiivistettä
2 dl punaviiniä
1/2 dl Cointreau
Mittaa glögitiiviste, punaviini ja Cointreau kattilaan, lämmitä höyryäväksi, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada seos laseihin ja tarjoile heti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.