23561858_508111092884237_536694577700474

ANKANRINTA


1 ankanrinta sulatettuna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

 

Leikkaa ristikkoviillot nahkaan, laita kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja levy täysille. Pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria. Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja pyöräytä toisellekin puolelle suolaa ja mustapippuria myllystä. Kun pinta on saanut kauniin värin siirrä uunipellille ja kypsennä vielä 175 asteisessa uunissa 13 min. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

 

 

 

 

KURPITSAPYREE

 

1 butternut-kurpitsa (n. 1 kg:n painoinen kokonaisena)

50 g voita

3/4 dl kuohukermaa

1/2 tl suolaa

 

 

 

Puolita kurpitsa, poista siemenet ja puhdista siemenkota. Sivele kurpitsanpuolikkaiden leikkuupintaan öljyä. Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Laita pelti 200 asteiseen uuniin. Kurpitsat ovat valmiita, 45-60 minuutissa kun kuori on paikoitellen tummunut.
Irrota kuori vetämällä. Käytä apuna esim. teräväkärkisiä grillipihtejä, etteivät sormet pala.
Laita kurpitsat monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan voi. Soseuta tasaiseksi. Lisää kerma ja suola.

 

 

 

 

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOSYDÄMET

8 kpl 

 


3 isoa punajuurta (noin 450 g)

1 kananmuna

1/2 rkl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 tl kuivattua timjamia

175 g vuohenjuustoa

 

 

 

vuoan voiteluun:

rypsiöljyä

 

 

 

 

Voitele silikoninen muffinivuoka rypsöljyllä.

Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

Sekoita joukkoon kananmuna, vehnäjauhot ja mausteet.

Murenna sekaan vuohenjuusto.

Annostele massa silikonisen muffinivuoan koloihin.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ovat kypsiä.

 

 

 

 

MARSALA-PUNAVIINIKASTIKE

 

nokare voita

1 punasipuli silputtuna

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 dl marsala-viiniä

2 dl Demi Glace-kastikepohjaa

2 dl kanalientä

2 laakerin lehteä

1/2 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

2 rkl ruokosokerisiirappia

2 rkl viikunabalsamicoa 

 

 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Lisää punaviini ja marsala.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Suurustaminen: Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

23658355_508111536217526_258462468590486

Viinilasillinen: Quinta das Setencostas