VANILJAJÄÄTELÖ
1 l kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
6 rkl (90 ml) glukoosisiirappia
1 tl vaniljajauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja vaniljajauhe ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin.
Jaa jäätelömassa kahteen noin litran vetoiseen kannelliseen astiaan ja pakasta yön yli.
Anna jäätelön pehmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia, niin saat helpommin pyöriteltyä siitä palloja.
OMENA-KAURAPAISTOS
6-8 kotimaista omenaa (koosta riippuen)
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 tl kanelia
2 rkl calvadosta
100 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
3 dl kaurahiutaleita
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Laita omenalohkot uunivuokaan, lisää vaahterasiirappi, 1/2 tl kanelia sekä calvados ja kääntele sekaisin.
Sekoita voisulan joukkoon fariinisokeri, 1/2 tl kanelia sekä kaurahiutaleet. Kääntele sekaisin ja levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä itsetehdyn vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.