22089257_488188638209816_379684207694024

GLÖGITIIVISTE

 

2 l pihlajanmarjoja

2 l vettä

3 dl sokeria

1 pss (25 g) glögimaustetta (Meira)

1 kanelitanko

10 kokonaista neilikkaa

5 kokonaista vihreää kardemummaa

 

 

 

Mittaa pihlajanmarjat ja vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää siivilöidyn mehun joukkoon sokeri ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla. Siivilöi ja jaa seos puhtaisiin lasipulloihin. Säilytä jääkaapissa.

 

 

 

 

PIHLAJANMARJAGLÖGI

kahdelle

 

2 dl glögitiivistettä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 dl yhden tähden jallua

 

 

 

mukeihin:

kanelitanko

vaniljatanko

tähtianis

 

 

 

Mittaa glögitiiviste, valkoviini ja jallu kattilaan, lämmitä höyryäväksi, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada seos mukeihin ja tarjoile heti.