22090057_488196244875722_780184280078011

PASSION-AMARULAKAKKU

 

pohja:

200 g tummia täytekeksejä  (Rainbow)

50 g voita sulatettuna

 

 

 

passionmousse:

3 liivatelehteä 

1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1/2 prk (125 g) mascarponea

1 1/2 dl passionpyreetä 

3/4 dl sokeria  

1/2 rkl vaniljasokeria 

1/4 dl kiehuvan kuumaa vettä

 

 

 

Amarulamousse:

2 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa 

1/2-3/4 dl tomusokeria

1/2 prk (125 g) mascarpone-juustoa

1/2 dl Amarula-likööriä 

1 kananmunan valkuainen vaahdotettuna

 

 

 

koristeluun:

ananaskirsikoita

 

 

 

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan (halk. 20 cm) sisään pohjaksi. 

 

Valmista passiontäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon. 

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Levitä passiontäyte vuokaan kakkupohjan päälle. Anna  hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
 

 

Valmista Amarula-täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone.  Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen.  Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.  

Kääntele valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon. 

Kaada Amarula-täyte hyytyneen passiontäytteen päälle vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.