PASSION-AMARULAKAKKU
pohja:
200 g tummia täytekeksejä (Rainbow)
50 g voita sulatettuna
passionmousse:
3 liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1/2 prk (125 g) mascarponea
1 1/2 dl passionpyreetä
3/4 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
1/4 dl kiehuvan kuumaa vettä
Amarulamousse:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1/2-3/4 dl tomusokeria
1/2 prk (125 g) mascarpone-juustoa
1/2 dl Amarula-likööriä
1 kananmunan valkuainen vaahdotettuna
koristeluun:
ananaskirsikoita
Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan (halk. 20 cm) sisään pohjaksi.
Valmista passiontäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone, passionpyree sekä sokeri ja vaniljasokeri kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Valmista Amarula-täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita joukkoon mascarpone. Kuumenna likööri kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon.
Kaada Amarula-täyte hyytyneen passiontäytteen päälle vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.