22780443_498548523840494_662875427902945

HIRVIPATA

 

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

1  1/2 kg hirven lapaa (tai peuran tai kauriin lapaa)

vettä

1 prk (2 dl) Demi Glace

3 rkl jallusinappia (Dijon-hunajasinappi käy myös)

1 Fond du Chef Rich Beef-fondikuutio

2-3 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

3/4 dl yhden tähden jallua

 

 

 

Silppua sipulit ja kuullota voissa pannulla. Siirrä pataan odottamaan. Poista lihoista kalvot ym. sitkeät kohdat ja leikkaa lihat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot pannulla muutamassa erässä ja siirrä pataan. Lisää pannulle loraus vettä aina ennen kuin paistat uuden lihaerän. Kiehauta vesi ja kaada pataan. Lisää kaikki ainekset pataan, vehnäjauhot kermatilkkaan sekoitettuna. Laita kansi päälle ja nosta pata 150 asteiseen uuniin 3-4 tunniksi, kunnes liha on niin kypsää että se hajoaa haarukalla kevyesti painelemalla.

 

 

 

 

HASSELBACKAN PERUNAT

 

8 Rosamundaa

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

jokaiselle perunalle nokare voita

 

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta 

pankojauhoja

 

 

 

Kuori perunat ja viipaloi ne siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Laita perunat vuokaan ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja valkopippuria myllystä. Laita jokaiselle perunalle nokare voita ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia, perunoiden koosta riippuen.

Sekoita keskenään pankojauhot ja parmesanraaste, minulla oli noin 3/4 dl kumpaakin.

Ripottele kypsennyksen puolivälissä pankojauho-parmesanseos perunoiden päälle.

 

 

 

Viinilasillinen: Tämän syksyn kausituote ja tällä hetkellä yksi suosikkipunaviineistäni Casa Santos Lima Fortíssimo, joka sopi erittäin hyvin tämän ruoan kanssa ja maistuu myös ihan sellaisenaan.