21270906_477449979283682_570299089446518

SUPPILOVAHVERO-PEKONIPIIRAKKA

 

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

1 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

 

täyte:

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

1/2 l suppilovahveroita silputtuna (pakastimesta)

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

voita

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

kuivattua timjamia

200 g kantarelli-tuorejuustoa

1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus-fraichea

2 kananmunaa

 

 

 

pinnalle:

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

 

 

 

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

 

Silppua pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan.  Siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Laita sienet kuivalle pannulle ja hauduta hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää reilun kokoinen nokare voita ja silputut sipulit ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää ripaus suolaa ja sekä timjamia ja pyöräytä sekaan reilusti mustapippuria myllystä.

Siirrä pannu pois levyltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.Lisää joukkoon fraiche, kananmunat, pekonit ja juustoraaste. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä piiras 225 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.