21150340_475813709447309_809154065959514

MAALAISRANSKALAISET

 

noin 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti juuresharjalla,  kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä noin 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla

 

 

 

 

PIPPURI-KERMAKASTIKE

 

3 dl kuohukermaa

2 rkl Jallusinappia

2 rkl calvados (yhden tähden jallu käy myös)

1 rkl viherpippureita

1 rkl roseepippureita

1/2 rkl mustapippureita

1/2 tl suolaa

1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kermaa suurustukseen

 

 

 

Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

 

 

 

PIHVIT

 

1 naudan sisäfileepihvi/ruokailija

suolaa myllystä

voita paistamiseen

 

 

 

 

Mausta pihvit suolalla molemmin puolin ja  paista ne voissa haluamasi kypsyisiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

 

Viinilasillinen: Casa Santos Lima Fortissimo, varsin kelvollinen kumppani tälle aterialle kun oli avautunut karahvissa pari tuntia. Toimii myös mainiosti Hirvipyöryköiden ja Jallukastikkeen kera. Tämä on kausituote, joten jos pidit tästä viinistä niin kannattaa hamstrata muutama pullo viinikaappiin 😊.