MAALAISRANSKALAISET
noin 1 litra rypsiöljyä
5 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti juuresharjalla, kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä noin 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla
PIPPURI-KERMAKASTIKE
3 dl kuohukermaa
2 rkl Jallusinappia
2 rkl calvados (yhden tähden jallu käy myös)
1 rkl viherpippureita
1 rkl roseepippureita
1/2 rkl mustapippureita
1/2 tl suolaa
1 Rich Beef-fondikuutio
1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kermaa suurustukseen
Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
PIHVIT
1 naudan sisäfileepihvi/ruokailija
suolaa myllystä
voita paistamiseen
Mausta pihvit suolalla molemmin puolin ja paista ne voissa haluamasi kypsyisiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Viinilasillinen: Casa Santos Lima Fortissimo, varsin kelvollinen kumppani tälle aterialle kun oli avautunut karahvissa pari tuntia. Toimii myös mainiosti Hirvipyöryköiden ja Jallukastikkeen kera. Tämä on kausituote, joten jos pidit tästä viinistä niin kannattaa hamstrata muutama pullo viinikaappiin 😊.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.