21271344_477322765963070_172012495235169

OMENA-JUUSTOKAKKU

halk. 23 cm

 

 

pohja:

300 g Digestive-keksejä

100 g voita sulatettuna

1 tl kanelia

 

 

 

täyte:

2 prk (á 250 g) mascarponea

150 g creme fraichea

3/4 dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 kananmunaa

 

 

 

pinnalle:

350 g omenakuutioita

100 g saksanpähkinöitä rouhittuna

1 tl kanelia

1/2 dl fariinisokeria

 

 

 

kinuskikastike:

1 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

pieni nokare voita

1 maustemitta hienoa merisuolaa

 

 

 

Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä ja laita se vuoan pohjalle. Suihkaise vuoan reunoille vuokasprayta.

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon kaneli sekä sulatettu voi ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

 

Notkista mascarpone kulhossa ja sekoita joukkoon creme fraiche, sokerit sekä kananmunat. Kaada täyte vuokaan.

 

Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutioiden joukkoon karkeasti rouhitut saksanpähkinät, fariinisokeri sekä kaneli. Ripottele seos kakun päälle.

 

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 60-75 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka sitten jääkaappiin. Irrota reunavuoka vasta sitten kun kakku on kunnolla jäähtynyt jääkaapissa, muuten kakku saattaa revetä.

 

 

Valmista kinuskikastike: mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon suola. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin valutat sen ohuena nauhana kakun päälle.